ATI TEAS 7
Practice TEAS Test Reading Questions
Question 1 of 5
In a lesson on mass media, a teacher is showing commercials and analyzing their hidden messages. Which of the following is an example of a commercial that claims professional authority not supported by evidence?
Correct Answer: B
Rationale: The commercial for cold medicine narrated by a man in a doctor's coat is the correct answer. This commercial claims professional authority without providing any evidence of the narrator's credentials. While the man may appear to be a doctor with his coat, there is no proof that he is actually a medical professional or that the product is recommended by experts. This lack of evidence can mislead consumers by giving the product an air of legitimacy and credibility without factual support.
Choices A, C, and D do not fit the criteria as they involve a professional athlete endorsing a product, children enjoying a toy, and real consumers providing testimonials respectively.
Extract:
The federal government regulates dietary supplements through the United States Food and Drug Administration (FDA). The regulations for dietary supplements are not the same as those for prescription or over-the-counter drugs. In general, the regulations for dietary supplements are less strict.
To begin with, a manufacturer does not have to prove the safety and effectiveness of a dietary supplement before it is marketed. A manufacturer is permitted to say that a dietary supplement addresses a nutrient deficiency, supports health, or is linked to a particular body function (such as immunity), if there is research to support the claim. Such a claim must be followed by the words “This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.â€
Also, manufacturers are expected to follow certain good manufacturing practices (GMPs) to ensure that dietary supplements are processed consistently and meet quality standards. Requirements for GMPs went into effect in 2008 for large manufacturers and are being phased in for small manufacturers through 2010.
Once a dietary supplement is on the market, the FDA monitors safety and product information, such as label claims and package inserts. If it finds a product to be unsafe, it can take action against the manufacturer and/or distributor and may issue a warning or require that the product be removed from the marketplace. The Federal Trade Commission (FTC) is responsible for regulating product advertising; it requires that all information be truthful and not misleading.
The federal government has taken legal action against a number of dietary supplement promoters or Web sites that promote or sell dietary supplements because they have made false or deceptive statements about their products or because marketed products have proven to be unsafe.
Question 2 of 5
What is the main idea of the passage?
Correct Answer: B
Rationale: The main idea of the passage is that the FDA has a specialized program for regulating dietary supplements. The passage explains how the FDA regulates dietary supplements differently from drugs, focusing on the requirements for marketing, good manufacturing practices, monitoring safety, and taking action against unsafe products.
Choice A is incorrect because while it mentions good manufacturing practices, it's not the central idea of the passage.
Choice C is incorrect as there is no emphasis on prosecuting individuals in the passage.
Choice D is incorrect because stating that the FDA is part of the federal government is not the main idea discussed in the passage.
Extract:
Most scientists agree that while the scientific method is an invaluable methodological tool, it is not a failsafe method for arriving at objective truth. It is debatable, for example, whether a hypothesis can actually be confirmed by evidence.
When a hypothesis is of the form “All x are y,†it is commonly believed that a piece of evidence that is both x and y confirms the hypothesis. For example, for the hypothesis “All monkeys are hairy,†a particular monkey that is hairy is thought to be a confirming piece of evidence for the hypothesis. A problem arises when one encounters evidence that disproves a hypothesis: while no scientist would argue that one piece of evidence proves a hypothesis, it is possible for one piece of evidence to disprove a hypothesis. To return to the monkey example, one hairless monkey out of one billion hairy monkeys disproves the hypothesis “All monkeys are hairy.†Single pieces of evidence, then, seem to affect a given hypothesis in radically different ways. For this reason, the confirmation of hypotheses is better described as probabilistic.
Hypotheses that can only be proven or disproven based on evidence need to be based on probability because sample sets for such hypotheses are too large. In the monkey example, every single monkey in the history of monkeys would need to be examined before the hypothesis could be proven or disproven. By making confirmation a function of probability, one may make provisional or working conclusions that allow for the possibility of a given hypothesis being disconfirmed in the future. In the monkey case, then, encountering a hairy monkey would slightly raise the probability that “all monkeys are hairy,†while encountering a hairless monkey would slightly decrease the probability that “all monkeys are hairy.†This method of confirming hypotheses is both counterintuitive and controversial, but it allows for evidence to equitably affect hypotheses and it does not require infinite sample sets for confirmation or disconfirmation.
Question 3 of 5
Which of the following is true of hypotheses of the form 'All x are y'?
Correct Answer: D
Rationale: In hypotheses of the form 'All x are y,' the hypothesis is making a claim that all instances of x also fall under y.
Therefore, if something is y but not x, it disproves the hypothesis because it contradicts the assertion that all x are y.
Choice A is incorrect because something that is neither x nor y doesn't provide evidence against the hypothesis.
Choice B is incorrect because if something is both x and y, it actually supports the hypothesis.
Choice C is incorrect as something that is x but not y doesn't disprove the hypothesis, as it could still be consistent with the claim that all x are y.
Extract:
Question 4 of 5
Using the guide words degressive and delectation at the top of a dictionary page, which of the following words is most likely to appear on the following page of the dictionary?
Correct Answer: D
Rationale: The guide words degressive and delectation are given, suggesting that the word on the next page would start with 'dei.' In alphabetical order, 'deity' comes after 'delectation' and 'degressive,' making it the most likely word to appear on the following page of the dictionary.
Choices A, B, and C do not follow the alphabetical progression based on the guide words provided.
Extract:
Passage 1:
Fairy tales, fictional stories that involve magical occurrences and imaginary creatures like trolls, elves, giants, and talking animals, are found in similar forms throughout the world. This occurs when a story with an origin in a particular location spreads geographically to, over time, far-flung lands. All variations of the same story must logically come from a single source. As language, ideas, and goods travel from place to place through the movement of peoples, stories that catch human imagination travel as well through human retelling.
Passage 2:
Fairy tales capture basic, fundamental human desires and fears. They represent the most essential form of fictionalized human experience: the bad characters are pure evil, the good characters are pure good, the romance of royalty (and of commoners becoming royalty) is celebrated, etc. Given the nature of the fairy tale genre, it is not surprising that many different cultures come up with similar versions of the same essential story.
Question 5 of 5
Which of the following is not an example of something the author of Passage 1 claims travels from place to place through human movement?
Correct Answer: A
Rationale: The author of Passage 1 explicitly mentions language, ideas, and foods as examples of things that travel from place to place through human movement. However, fairy tales are not mentioned in the text as one of the elements that travel through human movement. While fairy tales do spread geographically through human retelling, they are not directly supported as an example in this context, making choice A the correct answer.
Choices B, C, and D are mentioned in the passage as elements that do travel through human movement, further emphasizing that fairy tales are the exception in this specific context.